Stageplaatsen aanbieden

Stageplaatsen aanbieden

Stageplaatsen aanbieden blijft één van de meest succesvolle manieren om werknemers te vinden. De tijd die je in de opleiding van deze jonge talenten steekt, krijg je dubbel en dik terug als ze nadien starten als personeelslid.

Er bestaan diverse vormen van ‘stages’ of ‘werkplekleren’. We spreken van onderwijsstage, duaal leren en werkplekleren (opleidingsstages).

Onderwijsstages

Onderwijsstages zijn stages die kaderen binnen het regulier voltijds onderwijs. Dit gaat van een afgebakende stageopdracht tot een bachelor- of masterproef, projectwerk, …

Op volgende online platformen kan je als bedrijf stageplaatsen aanbieden:

Neem zeker ook contact op met de middelbare scholen of hogescholen uit (regio) Roeselare, afhankelijk van de stageplaats die jij wil aanbieden. Laat de scholen weten dat jij stageplaatsen wil aanbieden.

Duaal leren

Duaal leren is bedoeld voor leerlingen die hun diploma secundair onderwijs willen behalen via de combinatie van leren op school en werken in een bedrijf.

Als werkgever ben je dus een onmisbare schakel. Je helpt jongeren om hun opleiding te vervolmaken, je bereidt hen optimaal voor op de arbeidsmarkt én je leidt de werknemers van de toekomst mee op!

Ondernemingen en duaal leren