Leerwerkgevers #VANRSL

Leerwerkgevers #VANRSL

Wat is een leerwerkgever?

Een leerwerkgever biedt een werknemer opleiding op de werkvloer. Het gaat specifiek over werkgevers die een persoon opleiden via het systeem van tijdelijke werkervaring. Dit noemen we dan een leerwerknemer.

Voorbeelden van leerwerkgevers zijn Deceuninck Plastics, Albert Heijn, Zorgbedrijf Roeselare, Miva Parket, Big Bazar, Proxy Delhaize, De Lochting, Mariasteen en De Kringwinkel.

Wat is een leerwerknemer?

Een leerwerknemer is een persoon die aan de slag is in een bedrijf via artikel 60 §7. Vooraf wordt een uitgebreide screening van de kandidaat gedaan. Zo kennen we zijn of haar talenten en competenties. Uiteraard wordt ook een basisniveau Nederlands verwacht.

Enkel cliënten van het OCMW komen hiervoor in aanmerking. Deze maatregel kadert steeds in een begeleiding, zowel op als naast de werkvloer.

Wat is artikel 60 §7?

Artikel 60 §7 is een tewerkstellingsmaatregel voor cliënten van het OCMW. Hierbij gaan ze 12 tot 24 maanden aan de slag in een bedrijf of organisatie. Zo komen ze terug in regel met de sociale zekerheid. Hier vind je meer informatie.

Deze vorm van tijdelijke tewerkstelling kost je onderneming maximaal € 900 per maand.

Na artikel 60 §7 is het ook mogelijk een individuele beroepsopleiding (IBO) te organiseren. Zo kan je de leerwerknemer nog verder opleiden en ontwikkelen.

Zelf leerwerkgever worden?

Contacteer ons!