Leren op de werkplek

Leerwerkgevers #VANRSL

Werkplekleren

Werkplekleren biedt werkzoekenden de kans om te leren op een werkvloer. Er bestaan verschillende interessante formules om iemand op te leiden op de werkvloer zodat hij/zij de nodige competenties verwerft.

Types werkplekleren

Word leerwerkgever #VANRSL

Een leerwerkgever biedt een werknemer opleiding op de werkvloer. Het gaat specifiek over werkgevers die een persoon opleiden via het systeem van tijdelijke werkervaring, artikel 60&7.

Artikel 60 §7 is een tewerkstellingsmaatregel voor cliënten van een OCMW. OCMW-cliënten doen 12 tot 24 maanden werkervaring op in een bedrijf of organisatie. Hier vind je meer informatie.

Voorbeelden van leerwerkgevers zijn Deceuninck Plastics, Albert Heijn, Zorgbedrijf Roeselare, Miva Parket, Big Bazar, Proxy Delhaize, De Lochting, Mariasteen en De Kringwinkel.

Personen die tewerkgesteld worden binnen deze maatregel noemen we leerwerknemers. Deze vorm van tijdelijke tewerkstelling kost je onderneming maximaal € 900 per maand.

Welzijnshuis Roeselare doet vooraf een uitgebreide screening van de potentiële leerwerknemer, waarbij talenten en arbeidscompetenties in kaart worden gebracht.

Stageplaatsen aanbieden voor jongeren

-> zie pagina over stageplaatsen

Zelf leerwerkgever worden?

Contacteer ons!